Throughout the year, Amazon hosts a variety of quiz contests in which users can win cash prizes in the form of Amazon Pay Balance or gadgets. Furthermore, the online retailer hosts daily quizzes on top of special contests that run only for a limited time. Here, we will be taking a look at the contest details and even learn the answers to win a chance at the prize money.

Amazon Daily Quiz: Rules and Details

The Amazon daily quiz contest is valid from 00:00 to 23:59. It is essential that participants answer all questions correctly in the quiz. There are five questions that are generally based on current affairs and general knowledge.

ALSO READ: Xiaomi registers its electric vehicle business in China

To enter the lucky draw where you can win the prize, you should provide correct answers. If you want to increase your chances of winning, ensure you answer each question in under five seconds. Note that even if you answer one question incorrectly, you lose your chance at entering the lucky draw. So, the fastest fingers stand a chance!

It is possible that you could be a lucky winner to receive Rs. 5,000 in Amazon Pay Balance if you happen to enter the lucky draw. One participant will be chosen as the winner of today’s quiz. Speaking of which, scroll to know the answers and win the prize.

Here are the five questions asked in today’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Amazon Daily Quiz Answers for Today July 12, 2022

Question 1: The Simorgh is a two-stage, liquid-fueled space launch vehicle developed by which country?
Answer: Iran

Question 2: Which is the “first festival in Asia” to be added to the ‘Representative List of Intangible Cultural Heritage of Humanity by UNESCO?
Answer: Durga Puja

Question 3: The Minsk Protocol is an agreement which sought to end war in which country?
Answer: Ukraine

Question 4: In which country is the tree of this fruit the national tree?
Answer: Bangladesh

Question 5: Which university of India has this animal in its symbol?
Answer: Delhi University

Amazon Quiz Contest Answers For April 05, 2022; Win up to Rs 30,000

Here are the five questions asked in April 5’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: Which pair recently became India’s first to reach the semis of the All England Badminton Championships in Women’s Doubles?
Answer: Treesa Jolly and Gayatri Gopichand

Question 2: Who is the director of the movie ‘Kashmir Files’ which has been in the news?
Answer: Vivek Agnihotri

Question 3: Russia recently revealed that it used a ______ missile in Ukraine called Kinzhal. Fill in the blanks
Answer: Hypersonic

Question 4: This is the flag of which country?
Answer: Iran

Question 5: What is the name of this tradition of serving carefully cut raw meat as food in Japan?
Answer: What is the name of this tradition of serving carefully cut raw meat as food in Japan?

Amazon Quiz Contest Answers For January 12, 2022; Win up to Rs 15,000

Here are the five questions asked in January 12’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: Which country recently announced that it would change its existing 5-day workweek to a 4.5-day week starting January 1, 2022?
Answer: UAE

Question 2: Which former South African captain announced his retirement from all forms of cricket in November 2021?
Answer: AB de Villiers

Question 3: On International Day of Persons with Disabilities, which airline introduced an in-flight safety manual in braille?
Answer: Air Asia India

Question 4: Which of these animals has almost no need for this drink?
Answer: Kangaroo Rat

Question 5: What cartoon, accompanied by a collectible card game created by Kazuki Takahashi, became a huge hit in this country in 1998?
Answer: Yu-Gi-Oh

Amazon Quiz Contest Answers For January 11, 2022; Win up to Rs 10,000

Here are the five questions asked in January 11’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: Outside which Asian city are scientists building a settlement, to try and recreate life on Mars?
Answer: Dubai

Question 2: By official Mughal records, which province of the empire was the wealthiest?
Answer: Bengal

Question 3: In which sub-Saharan country has a military group led by General Abdel Fattah Burhan seized power?
Answer: Sudan

Question 4: What term is used to describe the appearance of stars and flashes of light when you rub this part of your body?
Answer: Phosphenes

Question 5: Name the most toxic mineral in the world, whose deposits are formed near this naturally occurring landform?
Answer: Cinnabar

Amazon Quiz Contest Answers For January 10, 2022; Win up to Rs 5,000

Here are the five questions asked in January 10’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: Which Canadian singer led the 2021 Superbowl halftime show?
Answer: The Weeknd

Question 2: Which global retail giant has ordered the setting up of Bitcoin ATMs in 200 of its stores in a bid to increase usage of crypto-currency?
Answer: Walmart

Question 3: A restaurant coach mounted on rails, located at the Heritage Gully, has recently been opened by Indian Railways in which city?
Answer: Mumbai

Question 4: In the 2020 Summer Olympics, this was the host country. What was its position in the medal table?
Answer: 3rd

Question 5: Name this city, whose name features in the title of a Wes Anderson movie
Answer: Budapest

Amazon Quiz Contest Answers For January 09, 2022; Win up to Rs 25,000

Here are the five questions asked in January 9’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: As of November 2021, which individual account on Twitter has the most followers, almost 130 million?
Answer: Barack Obama

Question 2: As per a recent announcement, the world’s tallest woman alive hails from which country?
Answer: Turkey

Question 3: According to reports, which celebrated short story by Munshi Premchand inspired the government to launch the Ujjwala Yojana?
Answer: Idgah

Question 4: What is the approximate value of this mathematical constant?
Answer: 3.14

Question 5: Name this famous character from movies
Answer: Captain Jack Sparrow

Amazon Quiz Contest Answers For January 08, 2022; Win up to Rs 20,000

Here are the five questions asked in January 8’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: Of which European country has Katrin Jakobsdottir been the Prime Minister since 2017?
Answer: Iceland

Question 2: Which famous cartoonist’s centenary was celebrated on 24th October 2021?
Answer: R K Laxman

Question 3: What new feature released by Instagram allows users to co-author feed posts or Reels?
Answer: Collabs

Question 4: This monument with 2,711 concrete slabs in Berlin was a memorial to which group of people killed by the Nazis during World War II?
Answer: Jews

Question 5: Where is this important building?
Answer: Brussels

Amazon Quiz Contest Answers For January 07, 2022; Win up to Rs 30,000

Here are the five questions asked in January 7’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: The son of which dictator is now running for president in Libya?
Answer: Muammar-al-Gaddafi

Question 2: Which international train used to operate between the stations of Bhagat Ki Kothi in Jodhpur & Karachi in Pakistan?
Answer: Thar Express

Question 3: Which artist recently sold his work, Everyday, for a record $69 million?
Answer: Mike Winkelmann

Question 4: In the movie that features this character, what planet does Chewbacca live on with the Wookiees?
Answer: Kashyyyk

Question 5: Which Scandinavian country is represented by this flag?
Answer: Denmark

Amazon Quiz Contest Answers For January 06, 2022; Win up to Rs 1,000

Here are the five questions asked in January 6’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: Which fashion house has recently signed on US Open champion Emma Raducanu as the face of the brand?
Answer: Dior

Question 2: Which city is home to the world’s longest foot race – 3,100 miles long?
Answer: New York

Question 3: The president of which country recently changed the shade of the colour blue on his country’s flag to a navy blue?
Answer: France

Question 4: What gives this drink its frothy top?
Answer: Egg White

Question 5: Identify the name of this character who muddles his words in Snow White?
Answer: Doc

Amazon Quiz Contest Answers For January 05, 2022; Win up to Rs 40,000

Here are the five questions asked in January 5’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: What did Sir Tim Berners-Lee auction as an NFT, to raise money for charitable causes?
Answer: Original code for the World Wide Web

Question 2: Who holds the IPL record for the highest score by a captain?
Answer: KL Rahul

Question 3: Which Oscar-winning director is responsible for the MCU movie, Eternals?
Answer: Chloe Zhao

Question 4: Name this breed of dog
Answer: Beagle

Question 5: What is the name of the first U.S. President on the right of this picture?
Answer: Abraham Lincoln

Amazon Quiz Contest Answers For January 04, 2022; Win up to Rs 15,000

Here are the five questions asked in January 4’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: Israel opened its embassy for the first time in which country in 2021?
Answer: Bahrain

Question 2: President Joe Biden recently test-drove which all-electric car?
Answer: GMC Hummer

Question 3: Apple’s recent release of which ‘computer accessory’ led to amusing reactions on Twitter?
Answer: Polishing cloth

Question 4: This visual shows a cosplay of a famous literary character, which was played on screen by which famous actor?
Answer: Johnny Depp

Question 5: What is the name for this traditional garment, which is the national dress of Japan, meaning “something to wear”.
Answer: Kimono

Amazon Quiz Contest Answers For January 03, 2022; Win up to Rs 10,000

Here are the five questions asked in January 3’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: Which Irish bowler took the first hat trick of the 2021 ICC T20 World Cup?
Answer: Curtis Campher

Question 2: Who joined hands with Barack Obama in 2021 for a podcast titled “Renegades: Born in the USA”?
Answer: Bruce Springsteen

Question 3: What is the name of the upcoming Covid-19 vaccine, soon to be launched by Biological E?
Answer: Corbevax

Question 4: This statue depicts which iconic music group?
Answer: The Beatles

Question 5: Which of these actors played this iconic character, in The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn?
Answer: Jamie Bell

Amazon Quiz Contest Answers For January 02, 2022; Win up to Rs 5,000

Here are the five questions asked in January 2’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: Who among these recently became the oldest person to go into space?
Answer: William Shatner

Question 2: Ole Gunnar Solskjaer who was recently removed as Manager of Manchester United, represented which national team as a player?
Answer: Norway

Question 3: The new headquarters for the Council of the EU, nicknamed Space Egg, is located in which city?
Answer: Brussels

Question 4: What is the name of this extinct flightless bird, which was endemic to the island of Mauritius in the Indian Ocean?
Answer: Dodo

Question 5: Which Mughal empress commissioned this famous monument?
Answer: Bega Begum

Amazon Quiz Contest Answers For January 01, 2022; Win up to Rs 25,000

Here are the five questions asked in January 1’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: Which former Wimbledon champion coached Novak Djokovic to the 2021 title?
Answer: Goran Ivanisevic

Question 2: Which singer-actor has reportedly joined the Marvel Cinematic Universe as Eros, the brother of Thanos?
Answer: Harry Styles

Question 3: Which city will be represented in the IPL by a team owned by Kolkata-based RPSG Ventures?
Answer: Lucknow

Question 4: On this country’s flag, you would find the words ‘Order e progresso’. What does it mean?
Answer: Order and progress

Question 5: Who was the first mascot for this fast-food franchise?
Answer: Speedee

Amazon Quiz Contest Answers For October 31, 2021; Win up to Rs 5,000

Here are the five questions asked in October 31’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: The first match of the 2021 T20 World Cup would feature which two countries?
Answer: Oman and Papua New Guinea

Question 2: The upcoming Marvel Studios web series Hawkeye, will feature which of these characters, also an archer?
Answer: Kate Bishop

Question 3: Which Indian President was born on October 15th, 1931 in Rameswaram?
Answer: APJ Abdul Kalam

Question 4: What is this flower better known as?
Answer: Poppy

Question 5: This is the Dada Harir Stepwell located in which city?
Answer: Ahmedabad

Amazon Quiz Contest Answers For October 30, 2021; Win up to Rs 5,000

Here are the five questions asked in October 30’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: What was teenage sensation Emma Raducanu’s ranking, when she won the US Open women’s singles title in 2021?
Answer: 150

Question 2: JK Simmons would be playing which famous role in the upcoming movie Spider-Man: No Way Home?
Answer: J.Jonah Jameson

Question 3: What is the worldwide initiative aimed at equitable access to COVID-19 vaccines co-led by Gavi, the Vaccine Alliance called?
Answer: COVAX

Question 4: Jack Dorsey, Noah Glass, Biz Stone, and who collectively co-founded this social media platform?
Answer: Evan Williams

Question 5: If all the states of this country were placed in alphabetical order, what would be first and last?
Answer: Alabama, Wyoming

Amazon Quiz Contest Answers For October 29, 2021; Win up to Rs 25,000

Here are the five questions asked in October 29’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: 3rd October is celebrated as the unity day in which country? (On this day in 1990 the eastern and the western blocs of a country became one)
Answer: Germany

Question 2: India would play 1 Test on their tour of England in 2022, after a Test match at which venue got called off in 2021 due to COVID-19 concerns?
Answer: Old Trafford

Question 3: Thena, Ikaris, Kingo and Ajak are part of which group of people with superpowers that would appear in an upcoming Marvel movie?
Answer: Eternals

Question 4: What nut is in the middle of this chocolate?
Answer: Hazelnut

Question 5: This famous tourist attraction is located in which country?
Answer: Thailand

Amazon Quiz Contest Answers For October 28, 2021; Win up to Rs 20,000

Here are the five questions asked in October 28’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: In 1977, an organization abbreviated as NAVS established a day to promote a certain eating habit. What day was established?
Answer: World Vegetarian Day

Question 2: The celebration of the marriage between the crown prince of Bavaria and Princess Therese von Sachsen in 1810 led to what annual occasion?
Answer: Oktoberfest

Question 3: In the movie ‘Bell Bottom’ which of these actors plays a RAW agent?
Answer: Akshay Kumar

Question 4: In the 2019 Women’s World Cup for this sport, who placed second?
Answer: Netherlands

Question 5: This is the famous UNESCO World Heritage Site of Pattadakal located in which Indian state?
Answer: Karnataka

Amazon Quiz Contest Answers For October 27, 2021; Win up to Rs 30,000

Here are the five questions asked in October 27’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: In September 2021, BTS performed their hit song ‘Permission to Dance’ at which of these special locations?
Answer: UN General Assembly Hall

Question 2: In the recent FIDE Online Chess Olympiad, India claimed the bronze medal. Which team did they lose to in the semi finals?
Answer: USA

Question 3: Mahatma Gandhi’s birthday on 2nd October is celebrated as the International Day of what?
Answer: Non Violence

Question 4: Which of these British players has won three Grand Slam singles titles in this sport?
Answer: Andy Murray

Question 5: This element represents the lead character in which film franchise?
Answer: The Hunger Games

Amazon Quiz Contest Answers For October 26, 2021; Win up to Rs 1,000

Here are the five questions asked in October 26’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: 30th September- the day of the feast of St Jerome was adopted in 2017 by the United Nations as what international day?
Answer: International Translation Day

Question 2: David Warner was recently dropped from the Sunrisers Hyderabad XI. Which international opener made his Sunrisers debut in his place?
Answer: Jason Roy

Question 3: The release of Rohit Shetty’s ‘Sooryavanshi’ would be during which festival in 2021?
Answer: Diwali

Question 4: What is this phenomenon called when the moon comes in between of the sun and the earth?
Answer: Solar Eclipse

Question 5: Guess how long is one quarter of this game in the NBA if the whole game finishes in 4 quarters?
Answer: 12 min

Amazon Quiz Contest Answers For October 25, 2021; Win up to Rs 40,000

Here are the five questions asked in October 25’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: World Heart Day is observed on 29th September. Complete the key message by the World Heart Federation in 2021- ‘Use Heart to ____’.
Answer: Connect

Question 2: Who picked up the first hat-trick of the 2021 IPL season?
Answer: Harshal Patel

Question 3: Which is the latest cyclone to form in the month of September in the Bay of Bengal?
Answer: Cyclone Gulab

Question 4: This is a famous railway station located in which country?
Answer: Belgium

Question 5: Which Disney story is this flower significant to?
Answer: Beauty and the Beast

Amazon Quiz Contest Answers For October 24, 2021; Win up to Rs 15,000

Here are the five questions asked in October 24’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: World Tourism Day was observed on 27th September 2021. The theme for this year was ‘Tourism for ______ growth’. Fill in the blanks
Answer: Inclusive

Question 2: 26th September 2021 was the 89th birth anniversary of a former Prime Minister, who was in office for 10 years. Name him
Answer: Manmohan Singh

Question 3: Jyothi Surekha Vennam recently won three silver medals in the world championship in which sport?
Answer: Archery

Question 4: What are the headquarters of this company shaped like?
Answer: Car cylinders

Question 5: Who was the voice of Melman- the Giraffe in the Madagascar movie series?
Answer: David Schwimmer

Amazon Quiz Contest Answers For October 23, 2021; Win up to Rs 15,000

Here are the five questions asked in October 23’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: Which of these, the second non-English newspaper to be published in India, turned 200 in 2021?
Answer: Mumbai Samachar

Question 2: Which auto major recently launched its first electric vehicle, the e-tron range, in India?
Answer: Audi

Question 3: Islam Qala, a border town in Afghanistan is the main crossing point to which of these countries?
Answer: Iran

Question 4: Alvaro Morte plays which role in this popular Netflix series?
Answer: The Professor

Question 5: Identify the monument from this picture.
Answer: Qutub Minar

Amazon Quiz Contest Answers For October 22, 2021; Win up to Rs 5,000

Here are the five questions asked in October 22’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: Which territory does 112-years-old Emilio Flores Márquez, the world’s oldest living male, belong to?
Answer: Puerto Rico

Question 2: Telephone surveillance spyware Pegasus is a product of which country?
Answer: Israel

Question 3: POSCO, the 4th largest steelmaker in the world, is based out of which country?
Answer: South Korea

Question 4: Which actor voiced the character of the fox shown in the visual in this movie?
Answer: Jason Bateman

Question 5: Who co-founded this streaming platform in 1995, the same year he sold his first company- Pure Software?
Answer: Reed Hastings

Amazon Quiz Contest Answers For October 21, 2021; Win up to Rs 40,000

Here are the five questions asked in October 21’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: Who or what are Maya, Bobby and Roobi, returned to India after serving at the Indian embassy in Kabul?
Answer: Sniffer dogs

Question 2: Krishna Nagar and Pramod Bhagat both won gold for India at the Tokyo 2020 Paralympics in which sport?
Answer: Badminton

Question 3: Tara Tarini temple, a Shakti peeth, is situated in which of these states?
Answer: Odisha

Question 4: What is the name of this folk style wall paintings famous in Maharashtra.
Answer: Warli

Question 5: This is a lego parody of an album cover from which famous band?
Answer: Beatles

Amazon Quiz Contest Answers For October 20, 2021; Win up to Rs 1,000

Here are the five questions asked in October 20’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: Tata Digital Ltd, a subsidiary of Tata Sons, has acquired a majority stake in which of these digital health companies?
Answer: 1mg

Question 2: Which among these is not made by South Korean firm Krafton Inc?
Answer: Crossfire

Question 3: In September 2021, which country severed diplomatic relations with Morocco over alleged “hostile actions”?
Answer: Algeria

Question 4: Along with this sport, what other two sports are included in a triathlon?
Answer: Swimming, Running

Question 5: What is the name of the clown mascot of this fast-food brand?
Answer: Ronald

Amazon Quiz Contest Answers For October 19, 2021; Win up to Rs 30,000

Here are the five questions asked in October 19’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: IndianOil is set to build India’s first green hydrogen plant at which location?
Answer: Mathura

Question 2: Ravindra Jadeja holds the record for most runs in an over in the IPL with 37. With whom does he share the record?
Answer: Chris Gayle

Question 3: My Mollem (Amche Mollem) campaign in Goa is a highly motivated social media grassroots campaign in saving what from being destroyed?
Answer: Forest

Question 4: Which actor plays the role of this superhero in the Marvel Cinematic Universe?
Answer: Chris Evans

Question 5: What is the slogan of the company shown in the picture?
Answer: Just Do It

Amazon Quiz Contest Answers For October 18, 2021; Win up to Rs 20,000

Here are the five questions asked in October 18’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: Name the new cashless and contactless e-Voucher based payment system, launched by the PM recently.
Answer: e-RUPI

Question 2: Accelerating India: 7 Years of Modi Government’ is a recently released book written by which former Union Minister?
Answer: KJ Alphons

Question 3: Amazon recently acquired which of these Hollywood film studios for $8.45 billion?
Answer: MGM

Question 4: This is a view of Mount Kilimanjaro from Amboseli national park in which country?
Answer: Kenya

Question 5: Identify the language seen in the picture.
Answer: French

Amazon Quiz Contest Answers For October 17, 2021; Win up to Rs 25,000

Here are the five questions asked in October 17’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: In June 2021, whose record did Cristiano Ronaldo break to become the top scorer in the history of the European Championship?
Answer: Michel Platini

Question 2: Which of these is the lowest-rated Salman Khan movie on IMDb?
Answer: Radhe

Question 3: Which company recently launched the Ananda mobile app for agents and intermediaries?
Answer: LIC

Question 4: What is the name of the Taylor Swift song that has this object in its title?
Answer: Champagne problems

Question 5: What is the name of this animal who was a companion to Kristoff in the movie Frozen?
Answer: Sven

Amazon Quiz Contest Answers For October 16, 2021; Win up to Rs 10,000

Here are the five questions asked in October 16’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: Which company has bought 64% stake in online grocery seller BigBasket?
Answer: Tata

Question 2: ‘Sherni’ the new hindi movie is based on saving of which animal and its young ones from hunters?
Answer: Tiger

Question 3: In August 2021, who became the first female swimmer to win seven medals at a single Olympics?
Answer: Emma McKeon

Question 4: Which of these states has this animal as the state animal?
Answer: All of these

Question 5: The lead character in ‘Immortals of Meluha’ is named after this deity. What is the name of his wife in the book?
Answer: Sati

Amazon Quiz Contest Answers For October 15, 2021; Win up to Rs 40,000

Here are the five questions asked in October 15’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: Which of these names did Mark Zuckerberg give to one of his pet goats?
Answer: Bitcoin

Question 2: In August 2021, Muhyiddin Yassin resigned as the PM of which country owing to mounting public anger over poor handling of the pandemic?
Answer: Malaysia

Question 3: Which team won the Tokyo 2020 Olympics team gold in both men’s & women’s artistic gymnastics?
Answer: ROC

Question 4: Which K-pop group recently received diplomatic passports from this country’s president?
Answer: BTS

Question 5: Name this planet, which is the hottest planet in the solar system
Answer: Venus

Amazon Quiz Contest Answers For October 14, 2021; Win up to Rs 15,000

Here are the five questions asked in October 14’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: Which global tech company launched ‘Be Internet Awesome’ – a game-based curriculum to teach kids about digital safety?
Answer: Google

Question 2: Which country hosted the International Army Games 2021?
Answer: Russia

Question 3: In August 2021, who became the second Indian wrestler to claim an Olympic silver medal?
Answer: Ravi Dahiya

Question 4: In the picture, this girl is impersonating which Disney character?
Answer: Moana

Question 5: What is this sport called in North America?
Answer: Soccer

Amazon Quiz Contest Answers For October 13, 2021; Win up to Rs 30,000

Here are the five questions asked in October 13’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: Which city has been marked the world’s safest city by the Economist Intelligence Unit in 2021?
Answer: Copenhagen

Question 2: Which word, a mashup of “COVID-19 immunity” and “mRNA”, was chosen to name the Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine?
Answer: Comirnaty

Question 3: Which sportsperson was given the honour of lighting the Olympic cauldron at the Opening Ceremony of the Tokyo 2020 Games?
Answer: Naomi Osaka

Question 4: Which Disney animated movie is based on this character?
Answer: Tangled

Question 5: Who is the lead character’s best friend in this book series?
Answer: London

Amazon Quiz Contest Answers For October 12, 2021; Win up to Rs 25,000

Here are the five questions asked in October 12’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: In August 2021, who became the first Indian woman to win two Olympic medals?
Answer: PV Sindhu

Question 2: In August 2021, which Hollywood actress welcomed a baby boy named Cosmo with her husband, Colin Jost?
Answer: Scarlett Johansson

Question 3: Australia’s High Commissioner to India referred to the Indian hockey player Savita Punia by what phrase in 2021?
Answer: Great Wall of India

Question 4: Identify the country this flag belongs to.
Answer: Maldives

Question 5: This famous monument is located in which city?
Answer: London

Amazon Quiz Contest Answers For October 11, 2021; Win up to Rs 1,000

Here are the five questions asked in October 11’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: In August 2021, which city got India’s first ‘smog tower’?
Answer: New Delhi

Question 2: Which American won golds in both 50m and 100m freestyle swimming at the Tokyo 2020 Olympics?
Answer: Caeleb Dressel

Question 3: Which pet animals in Sri Lanka are to be given biometric identity cards as a way of protecting them from ill-treatment?
Answer: Elephants

Question 4: Which color is the name of a song and an album made by this artist?
Answer: Red

Question 5: Which TV show’s prop is this map?
Answer: Game of Thrones

Amazon Quiz Contest Answers For October 10, 2021; Win up to Rs 5,000

Here are the five questions asked in October 10’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: Kalyan Singh, who recently passed away, was the former Chief Minister of which state?
Answer: Uttar Pradesh

Question 2: Mutaz and Gianmarco made history at the Tokyo 2020 Olympics. In which event did they ‘share’ the gold?
Answer: High Jump

Question 3: Which major general was the last American soldier to exit Afghanistan after 20 years of occupation?
Answer: Chris Donahue

Question 4: Who is the actor who plays this character in the Marvel universe?
Answer: Mark Ruffalo

Question 5: Which character of ‘The office’ did this mug belong to?
Answer: Michael Scott

Amazon Quiz Contest Answers For October 9, 2021; Win up to Rs 20,000

Here are the five questions asked in October 9’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: Who received the prestigious Lokmanya Tilak National Award 2021?
Answer: Dr. Cyrus Poonawalla

Question 2: Belinda Bencic became the first woman from which country to win the Olympic tennis gold in 2021?
Answer: Switzerland

Question 3: The Chinese government has restricted which activity for kids to one hour per day on Fridays, weekends, and public holidays?
Answer: Playing video games

Question 4: What is the name of this toy that is saved by Woody in Toy Story 4?
Answer: Forky

Question 5: The people of which country are credited with bringing this bread to India?
Answer: Portugal

Amazon Quiz Contest Answers For October 8, 2021; Win up to Rs 10,000

Here are the five questions asked in October 8’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: Which Indian organization recently launched ‘Urja’, an intelligent virtual assistant with AI/NLP capabilities?
Answer: BPCL

Question 2: Who became the fastest man at the Tokyo 2020 Olympics by winning the 100m event?
Answer: Lamont Marcell Jacobs

Question 3: Which annual maritime exercise is conducted to promote national and regional maritime security in East Africa and the Western Indian Ocean?
Answer: Cutlass Express

Question 4: What was this person named after?
Answer: A Goddess

Question 5: This famous monument was designed by a sculptor from which country?
Answer: France

Amazon Quiz Contest Answers For October 7, 2021; Win up to Rs 20,000

Here are the five questions asked in October 7’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: Naveen Kumar was a star player retained by which franchise ahead of the auction for the 8th season of the Pro Kabaddi League?
Answer: Dabang Delhi

Question 2: The Marvel character, Phil Coulson has served as the director of which of these organizations?
Answer: S.H.I.E.L.D

Question 3: 31st August is the birth anniversary of Nur-ud-din Muhammad Salim, better known to us by what name?
Answer: Jahangir

Question 4: This is a picture taken at the tomb of which famous ruler?
Answer: Napoleon Bonaparte

Question 5: Who among these is NOT one of the co-founders of this firm?
Answer: Sean Parker

Amazon Quiz Contest Answers For October 6, 2021; Win up to Rs 15,000

Here are the five questions asked in October 6’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: Who won the rain hit Belgian F1 Grand Prix, as half points were awarded for only the 6th time in F1 history?
Answer: Max Verstappen

Question 2: In the 2021 movie Haseen Dillruba who plays the lead role of Rani?
Answer: Taapsee Pannu

Question 3: On August 29, which company launched its 21st rocket of the year sending the Dragon cargo capsule to the International Space Station?
Answer: SpaceX

Question 4: This is the Olympic stadium located in which city of Germany?
Answer: Munich

Question 5: This is the flag of which country?
Answer: Luxembourg

Amazon Quiz Contest Answers For October 5, 2021; Win up to Rs 5,000

Here are the five questions asked in October 5’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: Dahi Handi is a festival associated with which occasion that fell on 30th August this year?
Answer: Janmashtami

Question 2: The independence day of which country is also known as Hari Merdeka?
Answer: Malaysia

Question 3: After Mariyappan Thangavelu went into quarantine due to possible exposure to COVID-19, who was named India’s Tokyo Paralympics flag bearer?
Answer: Tek Chand

Question 4: This is the European Commission Berlaymont building located in which city?
Answer: Brussels

Question 5: This is a famous monument located in which city?
Answer: Aurangabad

Amazon Quiz Contest Answers For October 4, 2021; Win up to Rs 50,000

Here are the five questions asked in October 4’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: August 26 was selected as Women’s Equality Day in the USA, as it was the date when an amendment was passed granting what right to women?
Answer: Right to vote

Question 2: Janssen pharmaceuticals is a pharmaceutical company headquartered in Belgium, that is a subsidiary of which firm?
Answer: Johnson & Johnson

Question 3: Olympic bronze medalist Bajrang Punia, pulled out of the 2021 World Wrestling Championship scheduled to be held in which city?
Answer: Oslo

Question 4: This is the CN Tower located in which city?
Answer: Toronto

Question 5: The flag of which country has been shown in the picture?
Answer: Jamaica

Amazon Quiz Contest Answers For October 3, 2021; Win up to Rs 30,000

Here are the five questions asked in October 3’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: Narali Purnima, an important festival in the coastal regions of India is also known by which of these names?
Answer: Coconut Day

Question 2: Corbevax is the name of a COVID-19 vaccine that was developed by which pharmaceutical firm?
Answer: Biological E

Question 3: The Men’s 200 m at the Tokyo Olympics was won by a sprinter from which country?
Answer: Canada

Question 4: This is the Evo, a famous car model from which brand?
Answer: Lamborghini

Question 5: This is the re-creation of a fight between two famous Marvel characters, seen in which movie?
Answer: Civil War

Amazon Quiz Contest Answers For October 2, 2021; Win up to Rs 30,000

Here are the five questions asked in October 2’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: F-Pace, I-Pace, and F-Type are models of cars from which famous brand?
Answer: Jaguar

Question 2: Kieron Pollard is the captain of which franchise in the Caribbean Premier League?
Answer: Trinbago Knight Riders

Question 3: Directed by Ahmed Khan and scheduled to release towards the end of 2021, Heropanti 2 stars which actress in the female lead?
Answer: Tara Sutaria

Question 4: Name this popular variety of flowers
Answer: Marigold

Question 5: This painting is located at the Van Gogh Museum located in which city?
Answer: Amsterdam

Amazon Quiz Contest Answers For October 1, 2021; Win up to Rs 25,000

Here are the five questions asked in October 1’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: Raksha Bandhan was observed in India on which of these days in 2021?
Answer: August 22

Question 2: Lionel Messi who has recently joined Paris St Germain, will wear which jersey number at his new club?
Answer: 30

Question 3: Yelena Belova, is an elite spy who received her training in the Red Room, the same organisation who trained which of these spies?
Answer: Natasha Romanoff

Question 4: What is the name of the daughter of this famous entrepreneur and Chrisann Brennan?
Answer: Lisa

Question 5: In 2012, Sarah- a member of this species, completed a distance of 100 meters in how many seconds?
Answer: 5.95

Amazon Quiz Contest Answers For September 30, 2021; Win up to Rs 10,000

Here are the five questions asked in September 30’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: In India, Akshay Urja Day is celebrated on 20th August to raise awareness about what?
Answer: Renewable resources of energy

Question 2: Nishad Kumar won a silver medal for India at the Tokyo Paralympics in which of these events?
Answer: Men’s high jump T47

Question 3: One of the upcoming Marvel movies to be released this year is Shang-Chi and the Legend of the ___ Rings. Fill in the blanks
Answer: Ten

Question 4: This is a famous tourist spot located in which European country?
Answer: Greece

Question 5: Which of these is a space exploration firm owned by this gentleman?
Answer: Virgin Galactic

Amazon Quiz Contest Answers For September 29, 2021; Win up to Rs 20,000

Here are the five questions asked in September 29’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: Sadbhavna Diwas is observed on the birth anniversary of which former Indian Prime Minister?
Answer: Rajiv Gandhi

Question 2: In the Marvel series ‘Agents of Shield’, Agent Daisy Johnson is also known by which of these names?
Answer: Quake

Question 3: Christina Mchale was whose women’s doubles partner as the team reached the final of the WTA Cleveland Championships?
Answer: Sania Mirza

Question 4: This famous island and tourist spot is part of which country?
Answer: Indonesia

Question 5: This famous footballer, who is rejoining Manchester United, first played for the club in which year?
Answer: 2003

Amazon Quiz Contest Answers For September 28, 2021; Win up to Rs 15,000

Here are the five questions asked in September 28’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: 20th August is World Mosquito Day, a global commemoration of whose discovery that female Anopheles mosquitoes transmit malaria?
Answer: Ronald Ross

Question 2: Which of these firms is associated with the COVID-19 vaccine named ‘Comirnaty’?
Answer: Pfizer

Question 3: During the Tokyo Olympics, Kevin Durant overtook whom to become the leading scorer for USA in Olympic basketball history?
Answer: Carmelo Anthony

Question 4: Identify this breed of dog
Answer: St Bernard

Question 5: This is a picture taken at a national reserve located in which country?
Answer: Kenya

Amazon Quiz Contest Answers For September 27, 2021; Win up to Rs 5,000

Here are the five questions asked in September 27’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: In 2020, the theme of which day celebrated on August 19 was ‘Pandemic lockdown through the lens’?
Answer: World Photography Day

Question 2: Shelly Ann Fraser Pryce recorded a personal best of 10.60 and beat Elaine Thompson- Herah at a Diamond League meeting where in 2021?
Answer: Lausanne

Question 3: In the movie ‘Shershaah’, Kiara Advani plays the role of ______ Cheema. Fill in the blanks
Answer: Dimple

Question 4: This entertainment venue is the headquarters of which Dance Company?
Answer: The Rockettes

Question 5: Which character from the animated Pixar movie, Luca wants to win the race so they can buy this scooter with the cash prize?
Answer: Alberto

Amazon Quiz Contest Answers For September 26, 2021; Win up to Rs 50,000

Here are the five questions asked in September 26’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: An organization called ‘Big Cat Rescue’ decided to celebrate 10th August as World ____ Day. Fill in the blanks with the name of an animal
Answer: Lion

Question 2: Which famous actress plays the role of ‘Thena’ in the upcoming Marvel movie ‘Eternals’?
Answer: Angelina Jolie

Question 3: Which of these Masters series titles did Alexander Zverev win by beating his childhood friend Andrey Rublev in the final?
Answer: Cincinnati Masters

Question 4: Which Asian cuisine does this dish belong to?
Answer: Japanese

Question 5: Name the primary ingredient used in this refreshing, summer-time beverage?
Answer: Lemon

Amazon Quiz Contest Answers For September 25, 2021; Win up to Rs 30,000

Here are the five questions asked in September 25’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: On 9th August 1945 the United States dropped a nuclear bomb on Nagasaki. What was the bomb called?
Answer: Fat Man

Question 2: Which WWE superstar plays the role of ‘Peacemaker’ in the 2021 movie ‘Suicide Squad’?
Answer: John Cena

Question 3: India were bowled out for 78 in the first innings of a Test match played at which venue in England in 2021?
Answer: Headingley

Question 4: Which Chinese Province is the largest of these statues located in?
Answer: Sichuan

Question 5: Which biological process do grapes undergo, in order to produce this type of alcohol?
Answer: Fermentation

Amazon Quiz Contest Answers For September 24, 2021; Win up to Rs 20,000

Here are the five questions asked in September 24’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: On 8th August, a day is dedicated to a famous movement, part of India’s freedom struggle. Name the movement
Answer: Quit India Movement

Question 2: In Spiderman: No Way Home, Alfred Molina returns to play the role of which villain he had played in a previous Spiderman film?
Answer: Doctor Octopus

Question 3: At the recently concluded, World Junior Athletics Championship Amit Khatri won a silver in which event?
Answer: 10 km walk

Question 4: What was the name of this bird in the movie, Rio?
Answer: Rafael

Question 5: Which continent can the invention of this art form be traced back to?
Answer: Asia

Amazon Quiz Contest Answers For September 23, 2021; Win up to Rs 25,000

Here are the five questions asked in September 23’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: On 6th August ______ day is observed to commemorate a tragic day in human history. Fill in the blanks with the name of a city
Answer: Hiroshima

Question 2: On August 26th, Mother Teresa was born in Skopje, located in which current day country?
Answer: North Macedonia

Question 3: India won 11 medals at the recently concluded World Junior Wrestling Championships held in which country?
Answer: Russia

Question 4: This breed of cat, takes its name from the former name of which country?
Answer: Thailand

Question 5: What food substance do these insects prepare?
Answer: Honey

Amazon Quiz Contest Answers For September 22, 2021; Win up to Rs 10,000

Here are the five questions asked in September 22’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: ____________ day is celebrated in the UK on 1st August, in honour of UK’s largest county. Name it
Answer: Yorkshire

Question 2: Which actress born on August 5th, made her Bollywood debut in the film ‘Bekhudi’?
Answer: Kajol

Question 3: In which of these sports did India win its first medal at the Tokyo 2020 Paralympic Games?
Answer: Table Tennis

Question 4: Which of the following was India’s first “original” for this streaming platform?
Answer: Sacred Games

Question 5: Which pigment causes leaves to be of this colour?
Answer: Chlorophyll

Amazon Quiz Contest Answers For September 21, 2021; Win up to Rs 20,000

Here are the five questions asked in September 21’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: Who is set to act in ‘The King’, a film about King Kamehameha who was the first ruler of the Kingdom of Hawaii?
Answer: Dwayne Johnson

Question 2: The Ministry for the Future is a novel set in the near future which describes the disastrous consequences of what?
Answer: Climate change

Question 3: She recorded the second-fastest 100 m by a woman in history by recording timing of 10.54 at the Prefontaine classic. Name her
Answer: Elaine Thompson-Herah

Question 4: Which European country is famous for these flowers?
Answer: Netherlands

Question 5: This famous entrepreneur was associated with the growth of which of these entities in the mid-late 80s and early 90s?
Answer: Pixar

Amazon Quiz Contest Answers For September 20, 2021; Win up to Rs 15,000

Here are the five questions asked in September 20’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: Which popstar lent her voice for the soundtrack for a promotional video for the US gymnastics team for Tokyo 2020?
Answer: Taylor Swift

Question 2: Who among these is most likely to use a ‘coronagraph’?
Answer: An astronomer

Question 3: According to the 2021 book ‘Mystery of the Parsee Lawyer’, who is said to have solved the real-life case of George Edalji?
Answer: Arthur Conan Doyle

Question 4: Identify the bark-like spice from this picture
Answer: Cinnamon

Question 5: Which country’s flag is depicted here?
Answer: France

Amazon Quiz Contest Answers For September 19, 2021; Win up to Rs 5,000

Here are the five questions asked in September 19’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: 66-year-old Mary Hanna, the oldest competitor at Tokyo 2020, competed in which sport?
Answer: Equestrian

Question 2: Who is playing the role of Field Marshal Sam Manekshaw in the upcoming biopic titled “SamBahadur”?
Answer: Vicky Kaushal

Question 3: As of 2021, on which planet is ‘Percy’ collecting rock samples containing possible signs of bygone microscopic life?
Answer: Mars

Question 4: Complete the tagline for this beverage from 2000 – “Coca-cola, ____”.
Answer: Enjoy

Question 5: Name the American Sitcom produced by Andy Samberg about detectives from this law enforcement agency.
Answer: Brooklyn 99

Amazon Quiz Contest Answers For September 18, 2021; Win up to Rs 50,000

Here are the five questions asked in September 18’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: Who defeated the world’s No. 1 ranked men’s player Novak Djokovic in the semi-finals of the Tokyo 2020 Olympics?
Answer: Alexander Zverev

Question 2: What is the GI tagged Bhavani Jamakkalam, manufactured in Erode district, Tamil Nadu?
Answer: Carpets

Question 3: Whitney Wolfe Herd became a billionaire after her dating app raised over $2.2 billion in the initial IPO. What is the name of her app?
Answer: Bumble

Question 4: Which character from the animated movie series, “Ice Age” is obsessed with this tree-nut?
Answer: Scrat

Question 5: In which city is the headquarters for this luxury fashion brand located?
Answer: Paris

Amazon Quiz Contest Answers For September 17, 2021; Win up to Rs 30,000

Here are the five questions asked in September 17’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: The 2021 documentary ‘The Lost Leonardo’ tells the inside story behind which painting, the most expensive one ever sold at public auction?
Answer: Salvator Mundi

Question 2: Which is India’s 1st wheelchair-accessible transport service?
Answer: Ezy Mov

Question 3: In 2021, who became the youngest poet to perform at a Presidential inauguration in the USA?
Answer: Amanda Gorman

Question 4: The company that designed this video game console, was originally founded under what name?
Answer: Nintendo Karuta

Question 5: Identify the yoga pose.
Answer: Cobra Pose

Amazon Quiz Contest Answers For September 16, 2021; Win up to Rs 20,000

Here are the five questions asked in September 16’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: Which state boasts India’s first Water Sports and Adventure Institute?
Answer: Uttarakhand

Question 2: In 2021, Unilever removed which word from all their beauty and personal care brands’ packaging and advertising?
Answer: Normal

Question 3: “Pitta Kathalu”, a four-part anthology movie, is Netflix’s first original in which language?
Answer: Telugu

Question 4: Identify the primary ingredient used in making this dip.
Answer: Avocado

Question 5: Name this natural light display phenomenon.
Answer: Aurora

Amazon Quiz Contest Answers For September 15, 2021; Win up to Rs 25,000

Here are the five questions asked in September 15’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: Using data collected over the last three decades, a team of scientists from IIT Kharagpur created India’s first digital map of what?
Answer: Soils

Question 2: Which country was supporting Shahtoot dam project aimed at providing drinking water to Kabul?
Answer: India

Question 3: Scooters India Ltd, that recently shut down, bought the manufacturing rights of which Italian brand of scooter to India in the 70’s?
Answer: Lambretta

Question 4: Which city is this figure the mascot of?
Answer: Singapore

Question 5: Which of the following sportsmen has been part of a campaign by WWF to save this animal?
Answer: M S Dhoni

Amazon Quiz Contest Answers For September 14, 2021; Win up to Rs 10,000

Here are the five questions asked in September 14’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: In which sport did Nethra Kumanan represent India at the 2020 Olympics, the first Indian woman to do so?
Answer: Sailing

Question 2: Who runs a social media platform HerCircle aimed at empowering women?
Answer: Nita Ambani

Question 3: What is planned to be given out through ATMs in various Indian states under Centre’s pilot project “Annapurti” scheme?
Answer: Rice

Question 4: Which insect does this vehicle share its name with?
Answer: Beetle

Question 5: Which country discovered water in the atmosphere of this natural satellite through the device CHACE?
Answer: India

Amazon Quiz Contest Answers For September 13, 2021; Win up to Rs 20,000

Here are the five questions asked in September 13’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: Kangra painting, named after a former princely state which patronized the art, is associated with which present-day state in India?
Answer: Himachal Pradesh

Question 2: Gianmarco Tamberi of Italy and Mutaz Essa Barshim of Qatar ended up sharing Olympic gold in which men’s track and field event?
Answer: High Jump

Question 3: Which spyware, developed by the Israeli firm NSO, has been used by governments around the world?
Answer: Pegasus

Question 4: The name of this object comes from a Greek word meaning what?
Answer: Long-haired

Question 5: He was nominated for which prize five times but never got it?
Answer: Nobel Prize

Amazon Quiz Contest Answers For September 12, 2021; Win up to Rs 15,000

Here are the five questions asked in September 12’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: Which is India’s first numberless card for teenagers?
Answer: FamPay

Question 2: 13-year-old Momiji Nishiya, Japan’s youngest Olympic gold medal winner, plays which sport?
Answer: Skateboarding

Question 3: Which woman became the first Black female athlete to appear on the cover of the Sports Illustrated Swimsuit edition?
Answer: Naomi Osaka

Question 4: Identify the world’s largest tree-dwelling mammal.
Answer: Orang-utan

Question 5: These kind of blocks are used in what form of art?
Answer: Batik

Amazon Quiz Contest Answers For September 11, 2021; Win up to Rs 5,000

Here are the five questions asked in September 11’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: Mirabai Chanu won India’s first medal at the Tokyo Olympics in which sport?
Answer: Weightlifting

Question 2: Which veteran athlete was known as “miracle mom” from Chandigarh?
Answer: Mann Kaur

Question 3: At age 82, which Mercury 13 astronaut candidate became the oldest person to fly into space aboard Jeff Bezos’ Blue Origin rocket?
Answer: Wally Funk

Question 4: Identify this animal whose name is derived from the Sanskrit word meaning ‘spotted one’.
Answer: Cheetah

Question 5: Who discovered the four largest moons of this planet?
Answer: Galileo Galilei

Amazon Quiz Contest Answers For September 10, 2021; Win up to Rs 50,000

Here are the five questions asked in September 10’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: Ramappa temple, which became the 39th site in India to earn the ‘World Heritage’ tag from UNESCO, is located in which state?
Answer: Telangana

Question 2: Which country added a new module called ‘Nauka’ to the International Space Station in 2021?
Answer: Russia

Question 3: 12-year-old Hend Zaza was the youngest Olympic athlete to compete in Tokyo, in which sport?
Answer: Table tennis

Question 4: If you were on this planet, from which direction would you see the sun rising?
Answer: West

Question 5: He was the last non-Indian to receive which prize?
Answer: Bharat Ratna

Amazon Quiz Contest Answers For September 9, 2021; Win up to Rs 30,000

Here are the five questions asked in September 9’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: North Eastern Space Applications Centre is located in which Indian state?
Answer: Meghalaya

Question 2: A court in Ecuador ruled in favour of revoking the citizenship of which current prisoner in the UK?
Answer: Julian Assange

Question 3: In July 2021, which country’s currency lost more than 90 percent of its value as gas, electricity, food, and medicine are in short supply?
Answer: Lebanon

Question 4: Which celestial body is this flower named after?
Answer: Sun

Question 5: Identify this vehicle.
Answer: Hot Air Balloons

Amazon Quiz Contest Answers For September 8, 2021; Win up to Rs 20,000

Here are the five questions asked in September 8’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: In July 2021, the world’s first 3D-printed steel bridge was opened to the public in which city?
Answer: Amsterdam

Question 2: The Olympic motto was amended in 2021 by adding what English word to the old motto?
Answer: Together

Question 3: The US Air Force released an artistic rendering of its new B-21 stealth bomber, known by which nickname?
Answer: Raider

Question 4: Complete the tagline for this place – “The ____ place on earth”.
Answer: Happiest

Question 5: When this fountain is open, roughly ______ is thrown into it every day. Fill in the blanks
Answer: 3000 Euros

Amazon Quiz Contest Answers For September 7, 2021; Win up to Rs 25,000

Here are the five questions asked in September 7’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: Which of the following comprises six member countries, namely India, Thailand, Myanmar, Cambodia, Laos, and Vietnam?
Answer: Mekong–Ganga Cooperation

Question 2: Which sport, absent in the 2012 and 2016 Olympic Games, returned in 2021 at the insistence of Japan?
Answer: Baseball

Question 3: The Yale School of Drama eliminated tuition fees for all current and future students after receiving a $150 million donation from whom?
Answer: David Geffen

Question 4: This famous cathedral is located in which country?
Answer: France

Question 5: How many Grand Avenues emerge from this building, forming a star?
Answer: 12

Amazon Quiz Contest Answers For September 6, 2021; Win up to Rs 10,000

Here are the five questions asked in September 6’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: Gandikota is a village and historical fort on the bank of the Penna river in which state?
Answer: Andhra Pradesh

Question 2: Which of these names is a fusion of the Japanese words meaning “future” and “eternity”?
Answer: Miraitowa

Question 3: Which sci-fi TV series was nominated for 24 Emmy Awards in 2021?
Answer: The Mandalorian

Question 4: These are the flags of which country?
Answer: Indonesia

Question 5: What mythical creature is depicted on this cup of branded coffee?
Answer: Siren

Amazon Quiz Contest Answers For September 5, 2021; Win up to Rs 20,000

Here are the five questions asked in September 5’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: Bol Bam or Kaudia yatra, which was cancelled this year, usually takes place in which state of India?
Answer: Odisha

Question 2: The Government of India recently announced the setting up of which of the following institutes in Noida?
Answer: Indian Institute of Heritage

Question 3: Which neighbouring country is the only country to both issue and accept RuPay cards as well as accept BHIM UPI?
Answer: Bhutan

Question 4: Almost identical such phenomenon occurs every 18 years and 11 months. What is this cycle called?
Answer: Saros cycle

Question 5: What is the collective noun for this animal?
Answer: Zeal

Amazon Quiz Contest Answers For September 4, 2021; Win up to Rs 15,000

Here are the five questions asked in September 4’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: In 2021, which country became the first Gulf nation to open an embassy in Israel?
Answer: UAE

Question 2: Pedro Castillo has been elected as the new president of which South American country in 2021?
Answer: Peru

Question 3: Soberana 02 or Soberana 2 is a COVID-19 vaccine produced by the Finlay Institute in which country?
Answer: Cuba

Question 4: What is this phase of the moon called?
Answer: Waning Crescent

Question 5: The shape of this creature is commonly associated with which character from Greek mythology?
Answer: Medusa

Amazon Quiz Contest Answers For September 3, 2021; Win up to Rs 5,000

Here are the five questions asked in September 3’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: In 2021, Bashar al-Assad was sworn in as the president of which country for the fourth time?
Answer: Syria

Question 2: For the first time, astronomers have uncovered evidence of water vapor in the atmosphere of Ganymede, one of the moons of which planet?
Answer: Jupiter

Question 3: Delhi University recently introduced ‘Bangabandhu Chair’ to foster better understanding of developments in which country?
Answer: Bangladesh

Question 4: What is the order of these insects known as?
Answer: Lepidoptera

Question 5: How many floors does this iconic skyscraper in the US have?
Answer: 102

Amazon Quiz Contest Answers For September 2; Win up to Rs 50,000

Here are the five questions asked in September 2’s quiz contest and the prizes for the same.

Check out the following:

Question 1: Which Country’s New Stealth Jet Has Been Dubbed “Checkmate”?
Answer: Russia

Question 2: Amrabad Tiger Reserve, India’s Second-Largest Tiger Reserve, Is Located In Which State?
Answer: Telangana

ALSO READ: PUBG New State Pre-Registrations now Live in India

Question 3: In July 2021, Sher Bahadur Deuba Was Sworn In As The Prime Minister Of Which Asian Country?
Answer: Nepal

Question 4: Which Of These Animals Were Not The First Passengers Of This Ride? Answer: Dog

Question 5: Which Asian Country That Is Home To The Tallest Indoor Waterfall Is Shown Here?
Answer: Singapore

So now that you have the answers, be quick to participate and we wish you all the best!

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here